Inspiratie, Consens, Educatie

Cine a fost Edgar Cayce

Edgar Cayce, (1877-1945) a fost numit "profetul adormit", "tatăl medicinei holistice", și "cel mai documentat psihic al secolului XX". Cayce avea viziuni în timp ce se afla în transă. Vedea lucruri din trecut, din prezent şi din viitor. A descifrat mistere ale istoriei, a salvat oameni de boli incurabile, uimind medicii, iar  multe dintre profeţiile sale şochează în continuare o lume întreagă.

Numele “profetului adormit”, aşa cum a fost supranumit (pentru că făcea predicţii cand era într-o stare asemănătoare cu somnul), a fost consacrat de publicaţia New York Times care in 1910 scria că bărbatul cu trei clase primare devenea un adevărat om de ştiinţă în timpul transei şi îl descria drept “unul dintre cele mai misterioase personaje ale secolului XX”.

Născut intr-o familie saraca de fermieri din Hopkinsville, Kentucky, în 1877, Cayce a fost capabil să vadă și să vorbească cu spiritul bunicului său și adesea s-a jucat cu "prieteni imaginari" pe care i-a descris drept spirite din “lumea cealalta”. El a arătat, de asemenea, o abilitate neobișnuită in a memora paginile unei cărți pur și simplu dormind pe ea.

La 21 ani,Edgar Cayce devenise vânzător într-o companie de papetărie. Din nefericire, cariera sa a fost intrerupta de o paralizie a corzilor vocale, lăsându-l în imposibilitatea de a vorbi. A părăsit compania de papetărie și a început să lucreze într-un studio fotografic. Laringita lui Cayce îi tulbura pe doctori care nu reuseau să găsească un leac. Au trecut opt ​​luni. În cele din urmă, Edgar Cayce a cerut unui hipnotist să-l ajute să intre într-un fel de somn indus de el însuși, care i-a permis să-și memoreze cărțile, ca un copil. În această stare, Edgar a vorbit în mod normal, diagnosticându-si propria afecțiune și prescriind un tratament simplu. Vocea lui a fost restabilită.

Asa a aflat Cayce ca avea capacitatea de a se pune in transa hypnotica. În această stare de relaxare și meditație, a reușit să-și pună mintea în contact cu timpul, spațiul si conștiința universală, cunoscută și sub numele de mintea superconscious. De acolo, el putea răspunde la întrebări de genul: "Care sunt secretele universului?" și "Care este scopul meu în viață?" sau "Ce pot face pentru a scapa de artrita?" și "Cum au fost construite piramidele Egiptului?” Răspunsurile sale la aceste întrebări au ajuns să fie numite "lecturi ". Vorbele lui au fost stenografiate, lucru ce a facilitat, mai tarziu, transcrierea lor pe CD-uri.

Un grup de medici din Kentucky au început să folosească talentul lui Edgar Cayce pentru a diagnostica unele dintre cele mai dificile cazuri medicale. Edgar Cayce avea nevoie doar de numele și adresa unui individ oriunde în lume pentru a oferi un diagnostic și tratament medical detaliat. Un doctor, Wesley Ketchum, a prezentat un raport Societății de Cercetare Clinică din Boston. La 9 octombrie 1910, New York Times a publicat un articol de o pagina despre băiatul fermier care devenea doctor în timp ce dormea. Acest articol și cele care au urmat i-au determinat pe oameni din toate colturile lumii să înceapă să caute ajutorul lui Cayce.

Uimitor, Edgar Cayce "citea" corpul uman la distanta, ca un aparat de făcut radiografii. Desi un simply fermier, cand era in transa folosea termini medicali de specialitate. Un caz răsunător a fost în 1905, când Cayce i-a învăţat pe chirurgi cum să salveze piciorul unui localnic, prin introducerea unui... cui.

In 1911 Cayce a uimit lumea medicala cand si-a diagnosticat soţia cu o formă mortală de tuberculoză si i-a prescris el însuşi tratament pana s-a vindecat. Oamenii veneau  la vraciul-profet, în căutarea salvării, asa cum a scris New York Times despre bărbatul cu trei clase primare, care, fără nici o legătură cu lumea ştiinţei, se comporta ca un adevărat doctor cand era în stare de hipnoză.În 1923, Cayce a început să citească mintea și sufletul. În cele din urmă, aceste citiri s-au extins pentru a include informații despre meditație, anii pierduți ai lui Isus, religiile comparative, interpretarea viselor, profeția, viața după moarte, civilizațiile preistorice, afacerile internaționale, dezvoltarea psihică și spirituală.

Colecția de 14.305 de înregistrări (care acoperă mai mult de 10.000 de subiecte diferite), este păstrata intr-o arhiva speciala la A.R.E. Virginia, o organizatie non-profit si non-guvernamentala pe care Cayce a infiintat-o in 1931. In totalitatea lor, lecturile discută un numar uimitor de 10 000 de subiecte diferite. Această gamă vastă de subiecte poate fi restrânsă într-un grup mai mic de subiecte care, compilate, se rezuma la următoarele cinci categorii:

(1) Informații referitoare la sănătate;

(2) filosofia și reîncarnarea;

(3) Interpretarea viselor;

(4) fenomene ESP și psihice;

(5) Creștere spirituală, meditație și rugăciune. 

Ele conțin informații atât de valoroase încât Edgar Cayce ar fi ezitat să prezică impactul lor asupra lumii contemporane. 

Membrii Asociației pentru Cercetare și Iluminare a lui Edgar Cayce (A.R.E.) au acces la întregul set de 14.306 citiri într-o bază de date care se află online în secțiunea pentru membri. Citirile pot fi găsite în întregime în biblioteca lor fizică, situată în Centrul vizitatorilor, etajul al doilea, în campusul din Virginia Beach.

Carti biografice

  • Există un râu de Thomas Sugrue
  • Edgar Cayce - Profesorul adormit de Jess Stearn
  • Multe conace de Gina Cerminara
  • Un observator din sezon de Harmon Bro
  • Edgar Cayce-Un profet american de Sidney Kirkpatrick (cea mai recentă biografie, lansată în 2000)

Edgar Cayce a fondat A.R.E.in 1931 cu scopul de a ajuta oamenii să-și transforme viața în bine.

© Copyright Edgar Cayce Romania